Felvonóvezérlés gyártása

Sokéves szakmai tapasztalatunk során szembesültünk azzal, hogy a haza fejlesztésű felvonóvezérlések fejlesztői általában ritkán látnak élőben liftet, nem dolgoznak liftesek között. Így a vezérlések csak részben rugalmasak, egyes speciális feladatokra (vandálbiztos vezérlés, autóemelő felvonó, stb.) csak kisebb-nagyobb „tákolások”, utólagos kiegészítések, átalakítások, rögtönzött megoldások után alkalmasak. Így a tervezésnél különös hangsúlyt fektettünk arra, hogy vezérlésünk komplex, egybefüggő, rugalmas rendszert alkosson az alapszolgáltatástól a legextrább igényekig.
 

Főbb tulajdonságok:
- alkalmazható mindenféle hajtástípushoz (hidraulikus, egy-, kétsebességes, szabályozott)
- alkalmazható mindenféle felvonótípushoz (régi (felújítás), új építésű, személy, teher,
kisteher, autó , biztonsági, tűzoltó, evakuációs felvonó, duplex, triplex üzemmód, stb.)
- Rendkívül kedvező ár (saját gyártás és egyszerű szerelhetőség) (link árkalkulátorra)
- Normál, érintőszenzoros és vandálbiztos tablók, igény szerint LED, LCD-TFT kijelzések) (link
tablóválasztó)
- Beépített hangbemondás (igény esetén)

- Beépített GSM távvészjelző (igény esetén)
- Beépített SMS hiba értesítés, SMS távprogramozás (igény esetén)
- Fejlett és valóban használható hibatároló, hibadetektálás
- Igény szerint programozható (Helyi menü, programozó eszköz, okostelefon (Wifi), laptop)
- Magyar nyelvű dokumentáció, leírás, terméktámogatás
- 5 éves teljes körű garancia

Az egyes elemek modulszerűen alkalmazhatóak, így a vezérlés a „legalapabb” szolgáltatástól egészen a felvonó interneten történő távirányításáig, wifis mobiltelefonnal való hívásig igény szerint testre szabható.

Megoldatlan a megfelelő dokumentálás, képzés. A szerelő-karbantartó cégeknél megfigyelhető a specializáció: egyes vezérlésekhez, melyeket ismerik, alkalmazzák többé-kevésbé értenek, míg más típusokkal szembe tehetetlenek. Ezért a szerelői dokumentációink, egyértelműek és mindenre kiterjedőek. Leírásunk akár egy laikus számára is értelmezhető.

A liftek hibátlan működésének kulcsa a vezérlés egyszeri, helyes, jó beállítása. Ez nagy szakértelmet és tapasztalatot igénylő folyamat. Vezérléseink igény szerint programozhatók helyi menüből, kézi programozó készülékről, laptopról, okostelefonról de akár távolról interneten vagy gsm parancsokon keresztül is.
 

A meghibásodások elhárításánál sok esetben a legnagyobb probléma a hiba gyors és egyértelmű detektálása. A vezérlésnek a működés során minden információ rendelkezésre áll, így az is, ami a meghibásodást okozza. Ezért a hibadetektáló rendszert, a hibatárolót a lehető legintelligensebbre fejlesztettük. Így a leállások oka utólag is azonnal, mindenféle mérés és vizsgálat nélkül megállapítható. A vezérlés a meghibásodásokról, állapotokról igény szerint sms-ben vagy e-mailben értesíti a felvonó karbantartóját, így a hiba kiszállás nélkül is tudható, a szervízes kolléga célirányosan küldhető, esetleg a hiba telefonon keresztül is elhárítható.